Hvordan Spirer du?

At lave sine egne spirer er super nemt – og ernæringsmæssigt en sand vitaminbombe. Det eneste du skal bruge for at komme igang er en spirebakke/glas eller et stort syltetøjsglas og et stykke gaze.

Alt afhængig af hvad det er du skal spire… (det er nemlig ikke alt der kræver en iblødsætning). Så start med at skolde glasset med kogende vand og lad det afkøle. Skyl derefter det du gerne vil spire i koldt vand, hvorefter du hælder den ønskede mængde i glasset – pas på, at du ikke fylder for meget i da vægten forøges med op til 8 gange under spiringen.

Fyld derefter rigeligt med vand i glasset og lad iblødsætningen stå i 8-12 timer (står ofte anvist på pakken).

Efter iblødsætningen hældes vandet fra – sæt låg eller gaze på med en elastik – skyl derefter 2-3 gange dagligt – og efter ca. 3-4 dage er spirerne klar til brug.

Du kan bla. dyrke spirer på lucernefrø, radisefrø, broccolifrø, hørfrø, solsikkefrø, linser, kikærter, mungbønner, azukibønner, ærter, quinoa, byg, havre, spelt… Så prøv dig frem og se hvad der bliver dine favoritter.